#

В аеропортах Київщини порахували кількість митних порушень на "зеленому коридорі"

15.12.2021 15:25
В аеропортах Київщини порахували кількість митних порушень на "зеленому коридорі"
Фото з мережі Інтернет

Від початку 2021 року у міжнародних аеропортах "Бориспіль" та "Жуляни" співробітники Київської митниці виявили 386 порушень митного законодавства, під час проходження "зеленого коридору"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Київська митниця" у Facebook.

Зазначимо, що авіапасажири обирали спрощений канал проходження митниці з ціллю провезти через кордон України заборонені чи обмежені предмети або товари, за переміщення яких потрібно сплатити митні платежі.

До таких предметів належать: понаднормова валюта, брендовий одяг, взуття та аксесуари, ювелірні вироби, діаманти, бурштин, мобільні телефони, культурні цінності (ікони, монети, нагороди) наркотичні та психотропні засоби, прекурсори, що везлися як у чистому вигляді, так і у складі різноманітних ліків.

Порушниками митного законодавства ставали як громадяни України так і іноземці. Стосовно кожногого із них було складено адмінпротокол за статею 471 Митного кодексу України (порушення порядку проходження "зеленого коридору").

Нагадаємо, що наступного року в міжнародному аеропорту "Бориспіль" розпочинається будівництво нового вантажного терміналу орієнтовною вартістю близько 600 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook