#

"Київоблгаз" планує оскаржити штраф АМКУ в суді

13.12.2019 16:59
"Київоблгаз" планує оскаржити штраф АМКУ в суді
Дмитро Дронов

Стало відомо, що "Київоблгаз" вважає необґрунтованим рішення Антимонопольного комітету України про накладення штрафу в 49 млн грн на компанію та планує оскаржити його в суді

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київоблгаз" у Facebook.

"Я не згоден із безпідставним рішенням АМКУ. Це свідчення некомпетентності державного органу. Дії Антимонопольного комітету створюють негативний фон для газорозподільчої галузі та знижують рівень довіри до нової влади. Рішення АМКУ робить неможливим введення європейських правил функціонування газового ринку. Компанія оскаржуватиме його в законному порядку", - заявив голова правління АТ "Київоблгаз" Дмитро Дронов.

У компанії зазначають, що приведення обсягів газу до стандартних умов передбачено українським законодавством, зокрема, законом "Про ринок природного газу", Кодексом газорозподільних систем, типовим договором розподілу, а також правилами постачання.

Згідно цьому законодавству, з 2016 року різниця в обсягах, яка виникає від приведення газу до стандартних умов, була виключена з витрат операторів ГРС і включена до складу витрат споживачів, що підтверджено відповідними державної та науковими експертизами.

Також "Київоблгаз" вважає, що заборона на приведення газу до стандартних умов порушує принцип єдності вимірювання.

Нагадаємо, що працівники Київоблгазу долучилися до нового флешмобу #TetrisChallenge.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: