#

Київоблрада відмовила Кличку в узгодженні нових меж столиці (ФОТО)

13.01.2020 12:24
Київоблрада відмовила Кличку в узгодженні нових меж столиці (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що Київська обласна рада відмовила в погодженні проєкту землеустрою щодо встановлення нових меж міста Київській міськдержадміністрації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Киеввласть".

Вочевидь, гроші столичних платників податків на розробку цього документа були витрачені даремно, тому тепер доведеться все робити знову і спочатку погоджувати все з мешканцями територій, яких це торкнеться. Також непогано було б розібратися, де столичні чиновники "втратили" близько однієї тисячі гектарів, що належать міській громаді. Згідно з чинним Генпланом Києва, площа столиці становить 83,6 тис. га, а за даними чиновників Кличко - 82,6 тис. га.

Нагадаємо, що чинний генплан розвитку Києва передбачає приєднання кількох районів області до адміністративних меж міста.

"Питання щодо зміни меж Києва може бути вирішене виключно з урахуванням інтересів і обов'язковим урахуванням рішень жителів відповідних населених пунктів Київської області, прийнятих відповідно до чинного законодавства", - йдеться у відповіді від 02.01.2020 року за підписом першої заступниці голови КОР Тетяни Семенової на лист департаменту земельних ресурсів КМДА від 20.12.2019 року щодо узгодження нових кордонів столиці.

Також Семенова додала, що на засіданні облради підтримали звернення до Верховної ради щодо врегулювання спірних питань меж Києва й Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: