#

Київщина лідирує за кількістю звернень до ГО "Юридична сотня"

26.12.2021 16:30
Київщина лідирує за кількістю звернень до ГО "Юридична сотня"
Фото з мережі Інтернет

Громадська організація "Юридична сотня" з 2014 року надає безоплатну правову допомогу ветеранам, де у період із вересня 2020 року до аналогічного місяця поточного року найбільше звернень було зафіксовано на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на звіт ГО "Юридична сотня".

Звернення надходять зі всієї України, зокрема й із зони проведення Операції об'єднаних сил (369 звернень), Донецької (815 звернень) та Луганської (313 звернень) областей. У переліку областей за кількістю звернень лідирує Київська (1669 звернень), Дніпропетровська (913 звернень) та Донецька область. Це пов’язано з тим, що в цих областях найбільша кількість ветеранів та військовослужбовців у порівнянні з іншими регіонами України. До того ж надходять звернення й з інших країн (Грузія — 2 звернення).

У звіті говориться, що ГО "Юридична сотня" консультує ветеранів, військовослужбовців, третіх осіб із питань, що безпосередньо пов'язані з проходженням служби та пільговим забезпеченням. Попри те, що гаряча лінія ГО "Юридична сотня" надає ветеранам та військовослужбовцям лише консультації, пов'язані з їхнім статусом, регулярно надходять звернення у сфері цивільного, трудового, сімейного, кримінального права тощо. Це може свідчити про недостатню поінформованість ветеранів про роботу центрів надання безоплатної допомоги, що діють на базі Мін’юсту, або надання невичерпної, неякісної допомоги такими центрами. Помісячна статистика звернення на гарячу лінію Юридичної сотні за 2020 рік та кількість справ, що були передані до центрів безоплатної правової допомоги відповідно до їхніх повноважень.

Причинами звернень переважно є контрактна служба, забезпечення земельними ділянками, медичні питання, житлове право, кредитні пільги, трудове право, виплата до 5 травня та карантин.

Нагадаємо, що в українських областях триває набір на вакантні посади для проходження військової служби за контрактом у підрозділах територіальної оборони Збройних Сил України.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: