#

Київщина може допомогти Києву на взаємовигідних умовах, – лідер партії "Рідна країна"

05.10.2020 08:30
Київщина може допомогти Києву на взаємовигідних умовах, – лідер партії "Рідна країна"
Микола Томенко

Під час зустрічі в Згурівці Микола Томенко розповів, як кооперація столиці та області зможуть зберегти робочі місця в ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Рідна країна".

Ми говоримо про одну соціальну і економічну територію. Сьогодні я хочу запропонувати варіант, як Київщина може допомогти Києву на взаємовигідних умовах. Столиця України по кількості забудов сьогодні вийшла по Європі на перше місце і, відповідно, по кількості заторів. Тому сьогодні необдумана політика влади по скороченню районів, кількості робочих місць може призвести до катастрофи сусідніх до Києва міст. Натомість в Києві бракує садочків і шкіл, соціальної і правової інфраструктури загалом, – зазначив Томенко.

Томенко розповів, як команда "Рідної країни" планує втілити цей план.

Ми маємо проєкт, який наша команда хоче реалізувати, коли прийде до Київської міської ради та Київської обласної ради. Він передбачає переселення всіх структур управління областю в міста та містечка поблизу. Дивна і цинічна ситуація, коли чиновники, які опікуються областю, сидять у Києві на Печерську. Тому ми зробимо все, щоб Київська обласна рада проводила свої засідання в Переяславі. Київська обласна адміністрація може працювати в Білій Церкві, а обласні управління міліції, СБУ чи автодору – в ліквідованих центральною владою районних центрах для того, щоб зберегти приміщення і залучити людей з вищою освітою і кваліфіковані кадри для працевлаштування. Наприклад, у Згурівці може працювати й обласний автодор. Таким чином, перенісши державні структури приміщення районів, ми зможемо звільнити декілька десятків дошкільних закладів, які сьогодні займають чиновники правоохоронних структур у Києві. Отже, ми зупинимо тотальну забудову в столиці та збережемо робочі місця для населення в ОТГ,  – переконаний лідер партії.

Нагадаємо, що 3 жовтня на Бориспільській трасі водій автомобіля Mercedes врізався в мікроавтобус, а потім влетів у відбійник.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: