#

Київщина вшанувала ветеранів, які брали участь у бойових діях на території інших держав

12.02.2021 19:30
Київщина вшанувала ветеранів, які брали участь у бойових діях на території інших держав
Фото з місця події

Воїни-інтернаціоналісти, представники громадських організацій, Київської обласної ради та Київської обласної державної адміністрації вшанували пам’ять співвітчизників, які брали участь у бойових діях на території інших держав

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

До монумента воїнам-афганцям, що на вулиці Лаврській у Києві,  поклали квіти голова КОДА Василь Володін, депутат обласної ради Сергій Левченко, голова Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Сергій Червонописький, голова Київської обласної організації ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Олександр Янківський, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Київській області Василь Фатхутдінов.

Присутні вшанували пам’ять полеглих воїнів-афганців та всіх учасників бойових дій на території інших держав, які не дожили до цього дня.

Також нагадаємо, що заступник голови Київської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Шугалій провів воркшоп з освітянами Київщини з впровадження інструментів цифровізації навчального процесу в закладах загальної середньої освіти Київської області.

Довідково:

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня, 32 роки тому радянські війська залишили Афганістан. З неоголошеної війни, яка тривала десять років, не повернулося майже 3 тисячі українців.

Нині на Київщині мешкає понад 6 тисяч учасників бойових дій на території інших держав. У області систематично реалізуються соціальні програми, спрямовані на підтримку та медичне забезпечення таких ветеранів.



Читати "Моя Київщина" у Facebook