#

Київщина долучилася до публічного обговорення конституційного забезпечення децентралізації в країні

03.03.2020 17:55
Київщина долучилася до публічного обговорення конституційного забезпечення децентралізації в країні
Фото з місця події

Сьогодні, 3 березня, у Києві відбулися регіональні публічні обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації, у яких брали участь представники влади, громадськості, експертного середовища Київської, Житомирської, Чернігівської, Черкаської та Рівненської областей зібралися, щоб виробити спільні позиції щодо майбутніх конституційних змін

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Відкриті консультації та обговорення організовано за спільною ініціативою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Офісу Президента України, Міністерства розвитку громад та територій України за підтримки Київської ОДА. Усього взяло участь більше 300 учасників.

Від Київської області в заході прийняли участь перший заступник Олександр Скляров, заступник голови КОДА Євген Калінін, представники обласної ради, мери міст, члени профільних асоціацій міст та ОТГ.

Відкрив захід голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов.

"В країні відбувається процес підготовки змін до Конституції України в частині децентралізації. Ми продовжуємо відкритий діалог, в результаті якого підготуємо свої пропозиції з вдосконалення Конституції. Ми будуємо нову державу, а сильна держава – це потужні громади. Ті зміни, котрі очікуються, зроблять Україну спроможною розвиватися, заможною", – зазначив голова КОДА.

Очільник Київщини також зауважив, що  наразі не стоїть питання, чи потрібна дискусія про необхідність децентралізації.

Після спільного обговорення, яке очолили незалежні фасилітатори, учасники розділилися на групи. Дискутували щодо кількості рівнів місцевого самоврядування в Україні, системи органів виконавчої влади, забезпечення прозорості місцевого самоврядування й відповідальності перед виборцями та з інших питань. За результатами роботи вони внесли пропозиції з питань розділення повноважень між державою та органами місцевого самоврядування, фінансового захисту й терміну повноважень органів місцевого самоврядування.

Також нагадаємо, що 27 лютого голова Київської облдержадміністрації Олексій Чернишов завітав з робочою поїздкою до Броварів з метою інспектування закладів медицини на готовність до можливого прийому хворих на коронавірус, якщо такі будуть виявлені.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: