#

Київщина - лідер серед областей по кількості порушень прав журналістів (ФОТО)

07.03.2019 08:59
Київщина - лідер серед областей по кількості порушень прав журналістів (ФОТО)

У Київському регіоні зареєстровано найбільше порушень прав журналістів порівняно з іншими областями країни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Інститут масової інформації".

Повідомляють, що у лютому зафіксовано зростання кількості порушень свободи слова порівняно із січнем. Зокрема, у лютому було зафіксовано 29 порушень свободи слова (у січні – 16), що сталися в 13 регіонах України. З них 17 випадків стосувалися фізичної агресії.

Основними типами порушення прав журналістів стали перешкоджання – 11 випадків (січень – сім) та погрози – п’ять випадків (січень – два).

Найбільше порушень свободи слова зафіксовано на Київщині – 11 випадків, далі йде Волинь з п’ятьма випадками, в інших областях країни сталося по два або по одному випадку.

Порушували права журналістів приватні особи, правоохоронці, місцева та центральна влада, представники кандидатів у президенти та інші.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Вперше цього року було зафіксовано стеження за журналістами – три випадки. У лютому про стеження охоронців олігарха Рината Ахметова, зокрема, заявила редакція програми "Схеми: корупція в деталях". Також журналіст проекту Bihus.Info Денис Бігус заявив про зовнішнє спостереження з боку невідомих за офісом редакції через розслідування журналістки Лесі Іванової щодо корупції в оборонному секторі.

Також зафіксовано три випадки кібератак щодо журналістів. Зокрема, журналістам через Фейсбук надсилали фішингові листи, за допомогою яких, у цьому випадку, можна було отримати доступ до пошти Gmail. Також намагалися отримати доступ до акаунту журналістки "Схем" у Телеграмі.

Раніше ми повідомляли, що відео моменту нападу на знімальну групу програми "Схеми: корупція в деталях" у складі журналістки Катерини Каплюк і оператора Бориса Троценко з’явилося в мережі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: