#

Київська область – лідер вакцинації проти COVID в Україні, - міністр Ляшко (ВІДЕО)

09.12.2021 12:50
Київська область – лідер вакцинації проти COVID в Україні, - міністр Ляшко (ВІДЕО)
Віктор Ляшко

Учора, 8 грудня, під час брифінгу, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко назвав області, у яких найбільша кількість населення вакцинувалася від коронавірусу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на YouTube-канал Міністерства охорони здоров'я України.

Наразі у Києві повністю вакциновані проти Covid-19 вже 65% мешканців, в області два щеплення отримали майже 49% дорослих жителів.

Зі слів Віктора Ляшка, на сьогодні вже три регіони перетнули позначку у 50% вакцинованих дорослих українців принаймні однією дозою. Це місто Київ, де першою дозою вакциновано понад 67%, Київська область – понад 55% та Полтавська область – майже 52%.

У решті регіонів менше половини дорослих отримали хоча б одну дозу вакцини.

Також міністр повідомив, що відсьогодні, 9 грудня, набуває чинності наказ МОЗ про розширення переліку переліку професій, для яких вакцинація від Covid-19 є обов’язковою. Пан Ляшко деталізував:

Мова йде про працівників підприємство, установ і організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади, працівників установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів, а також працівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (Укрпошта, Укразалізниця та інші).

Нагадаємо, що жителям Київщини розповіли, як можна комбінувати вакцини проти коронавірусу.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram