#

Київська область – лідер за кількістю неоформлених працівників

06.09.2021 15:30
Київська область – лідер за кількістю неоформлених працівників
Фото з мережі інтернет

За два місяці інспекційної кампанії з питань виявлення неоформлених трудових відносин на Київщині виявили найбільше неоформлених працівників в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ГУ Держпраці.

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників в країні становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця. Найбільше незадекларованих працівників виявлено у Київській (655), Одеській (634) та Запорізькій (561) областях.

Інспекторами праці Головного управління Держпраці у Київській області проведено інспекційне відвідування у фізичної особи-підприємця, який орендує приміщення хлібопекарні з цехами виробництва у місті Біла Церква Київської області. Під час заходу державного контролю виявлено 74 працівники, які були допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Наразі вирішуються питання щодо притягнення цих роботодавців до адміністративної та фінансової відповідальності. Штраф за одного працівника, допущеного до роботи без укладення трудового договору, становить 60 тисяч гривень, а у разі повторного вчинення такого порушення – 180 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Київська обласна прокуратура на виконання рішення суду апеляційної інстанції, Державною службою геології та надр України видала наказ про анулювання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству.

Читати "Моя Київщина" у Telegram