#

Київський обласний онкодиспансер отримав сучасне обладнання

06.06.2020 14:16
Київський обласний онкодиспансер отримав сучасне обладнання
Фото з місця події

Фонд сім’ї Андреєвих та Національний рух "За трансплантацію" купили автоматичний коагулометр для Київського обласного онкологічного диспансеру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Національний рух "За трансплантацію" у Facebook.

Засновник громадської організації Національний рух "За трансплантацію" Юрій Андрєєв повідомив, що зібрати необхідні кошти на покупку апарату, який призначений для аналізу згортання крові, проведення досліджень порушення гемостазу, було надзвичайно важко.

Я був впевнений, що на прохання фінансово допомогти закупити коагулометр, який є таким необхідним для проведення трансплантації кісткового мозку дорослим, відгукнеться багато людей. Однак виявилось, що це не цікаво, бо дорослі - не діти, і допомагати готові одиниці, - говорить чоловік.

Однак, на прохання про збір коштів все ж відгукнулися Благодійний фонд "Сучасне село та місто" компанії Пфайзер, Ля Рош, Anna Kovalenko та багато інших небайдужих, завдяки яким коагулометр вдалося придбати. Учора, 5 червня, апарат передали до Обласного онкодиспансеру.

Що б я хотів всім зараз сказати? Мабуть слова подяки тим, хто підтримав та допоміг лікарні отримати коагулометр. Так, крок за кроком ми разом зробимо те, що чиновники не могли зробити за довгих майже 30 років, - додає голова організації.

Окрім цього, чоловік розповів про ще одну мету організації – змусити державу зробити ремонт у гематологічному відділенні для можливості проведення трансплантації кісткового мозку від неродинного донора. Вартість створення спеціальних стерильних боксів та реконструкція відділення складає 40 млн грн.

На рівні держави – це копійки. Особливо, якщо порівнювати із сумами, які щороку держава платить іноземним клінікам. Це вартість 11 пересадок кісткового мозку у закордонній лікарні. А в Україні, у такому відділенні, врятувати можна десятки життів щороку!, - пояснює Юрій Андреєв.

Нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров'я станом на 6 червня поточного року на Київщині зафіксували 1748 випадів захворювання на COVID-19.

Читати "Моя Київщина" у Facebook