#

Київський ТРЦ "Ocean Plaza" перейде у власність держави

20.03.2023 12:50
Київський ТРЦ "Ocean Plaza" перейде у власність держави
ТРЦ Ocean Plaza

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про конфіскацію українських активів російського олігарха Аркадія Ротенберга, зокрема, частки ТРЦ "Ocean Plaza" у Києві

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на телеграм-канал голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.

Це рішення вступить в силу через 10 днів, якщо сторона відповідача не захоче оскаржити його в апеляційному порядку. Втім, Арахамія зазначив, що шансів на успіх у них немає.

У повідомленні йдеться:

Майно близького друга путіна перейде у власність держави й буде передане в управління Фонду держмайна. Ми попереджали, що російські олігархи заплатять за злочини проти України. У гру вступають механізми притягнення росіян до юридичної відповідальності. Маємо нарешті міжнародний ордер на арешт путіна, судові вироки проти російських олігархів.

Нагадаємо, що 3 березня Міністерство юстиції України подало позов до ВАКС про конфіскацію у родини російського олігарха Аркадія Ротенберга майна в Україні, зокрема, близько 2/3 акцій ТРЦ Ocean Plaza у Києві.

Перед цим стало відомо, що впритул до початку повномасштабної війни прибутки київського ТРЦ Ocean Plaza йшли на фінансування воєнно-промислового комплексу росії. За даними Нацполіції, з ТРЦ "Оcean Plaza" у Києві було виведено 2,6 млрд грн на фінансування російської армії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram