#

Київський окружний суд постановив: Матюшина - не голова селищної ради Коцюбинського

26.06.2018 06:01
Київський окружний суд постановив: Матюшина - не голова селищної ради Коцюбинського

Член Блоку Петра Порошенка Ольга Матюшина на сьогоднішній день не є головою селища Коцюбинське Київської області

Як передає "Моя Київщина" з посиланням на "Новое время", про це йдеться в ухвалі Київського окружного адміністративного суду Києва.

Копію документа надав Микола Єременко, якого було призначено виконуючим обов’язки секретаря ради, але якого пізніше було затримано на хабарі, але пізніше випущено під заставу.

Він повідомив, що водночас рішення сільради Коцюбинського про вотум недовіри Матюшиній та призначення його виконуючим обов’язки секретаря ради є чинними.

 

12 березня главу Коцюбинської селищної ради Ольгу Матюшину відсторонили від посади після громадських слухань про приєднання селища до Києва. На сайті Ірпінського вісника (офіційне видання мерії Ірпеня), зазначено, що 7 березня на позачерговій сесії Коцюбинської селищної ради шляхом таємного голосування Матюшиній висловили недовіру.

10 квітня стало відомо, що головою Коцюбинської селищної ради знову призначили Миколу Єременка.

Місцеві ЗМІ причиною конфлікту у селищній раді Коцюбинського називають можливе приєднання селища до Ірпеня або Києва. 

20 травня 2015 року депутати Коцюбинської селищної ради прийняли рішення про приєднання до міста Ірпеня. За словами місцевих жителів, відбулося це без обговорення – думку громади щодо об’єднання ніхто не спитав.

У травні 2016 року Київський апеляційний адмінсуд визнав протиправним і скасував рішення Коцюбинської селищної ради про приєднання селища до Ірпеня без належного проведення громадських обговорень.   

3 березня у Коцюбинському на громадських слуханнях більшість присутніх проголосували за приєднання селища до Києва.

У Київраді повідомили, що питання об'єднання Коцюбинського наразі загальмоване, і даний процес столична влада відновлювати не планує.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: