#

Кличко добивається приєднання Коцюбинського до столиці (ФОТО)

30.01.2020 16:30
Кличко добивається приєднання Коцюбинського до столиці (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до Міністерства розвитку громад і територій, а також до комітету Верховної Ради з питань організації державної влади та органів місцевого самоврядування з листами щодо приєднання селища Коцюбинське до Києва

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Громада Приірпіння"

Мер столиці наголошує на необхідності приєднати селище Коцюбинське до Києва, оскільки коцюбинчани під час громадських слухань у поіменному голосуванні підтримали приєднання до столиці. 

"Це важливе рішення вже підтримала і громада Коцюбинського, і Київська міська рада. Втім воно, на жаль, досі не підтримане Верховною Радою. Коцюбинське – це анклав Києва, а його інфраструктура дуже тісно пов'язана зі столицею", – повідомляє Кличко.

Через те, що Коцюбинське залишається в області, мешканці селища не можуть домогтися подовження гілок комунального транспорту. Маршрутки їздять менше 10 км до метро, але коштують 7 грн через те, що діє міжміський тариф. Мешканці також хочуть мати картку киянина, яка дає пільги.

Окрім цього, швидка допомога змушена везти мешканців селища через столицю до Бучі або Ірпеня, що створює загрозу для пацієнтів, позаяк займає додатковий час. Ба більше, наявні школа, ліцей та два садки в селищі не забезпечують населення анклаву, яке зростає через забудову промзони висотками ЖК "Атлант". За кілька років кількість мешканців селища може сягнути до 30 000.

"Реєстрація місця проживання надає пріоритетне право на вступ до закладів дошкільної освіти Києва. Розташування заявок в списку відбувається з врахуванням підтвердженого запису дитини у Реєстрі територіальної громади міста Києва. Таким чином, у разі приєднання до столиці, мешканці смт. Коцюбинське могли б заощаджувати кошти", – наголошує Кличко.

Також нагадаємо, що нещодавно в смт Коцюбинське двоє товаришів розпивали алкогольні напої на дитячому майданчику чим спровокували здійснення декількох пострілів небайдужим мешканцем у бік порушників.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: