#

Коцюбинське не Київ: депутати підтримали розвиток Коцюбинського як окремої територіальної громади (ВІДЕО)

12.02.2020 15:50
Коцюбинське не Київ: депутати підтримали розвиток Коцюбинського як окремої територіальної громади (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно, у підкомітеті з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, підтримали розвиток Коцюбинського як окремої територіальної громади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ITV"

Щодо створення Коцюбинської ОТГ, то остаточний перспективний план Київської області має затвердити Міністерство розвитку громад та територій України. Долю селища за круглим столом обговорювали народні депутати, представники Коцюбинського та Ірпеня, також Київської облдержадміністрації та Київради. На порядок денний було винесено три варіанти розвитку подій: приєднання селища до столиці, вступ в ОТГ з Ірпенем та створення окремої територіальної громади. 

Відомо, що позиція мешканців смт - самостійне Коцюбинське, оскільки з Ірпенем селище не має спільного кордону, а приєднання до Києва не передбачено законодавством. В.о. селищного голови Сергій Даниш наголошує, що наміри столиці про приєднання Коцюбинського до столиці - ніщо інше, як знищення місцевого самоврядування та нівелювання реформи децентралізації.

"Якщо говорити про децентралізацію, то це якраз і було створено для того, щоби влада була ближче до людей. Якщо розглядати нас у Києві, то де ж та влада, якщо я туди поїхав як депутат і пройшов через чотири кордони, поки потрапив до сесійної зали? Є в нас яскраві приклади - Бортничі, Жуляни, Пуща-Водиця, Троєщина - свого часу приєдналися до столиці, і зараз вони не дуже в хорошому стані. Я скажу впевнено, що ми знаходимося в набагато кращому стані, ніж ці села, які я перерахував, і в нас є потенціал розвитку ", - заявив Сергій Даниш. 

Проте, депутати облради вважають, що Коцюбинське як територія фактично вкраплена в межі Києва й питання її приєднання до столиці повинен вирішити парламент, але з обов'язковим урахуванням думки населення.

Нагадаємо, що понад 150 людей прийшли під будівлю Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку, щоби висловити свою позицію щодо приєднання селища Коцюбинське до Києва.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: