#

Голова Київської ОДА Чернишов та мер Києва Кличко домовилися про реалізацію спільної стратегії поводження з відходами

09.12.2019 16:54
Голова Київської ОДА Чернишов та мер Києва Кличко домовилися про реалізацію спільної стратегії поводження з відходами
Фото з місця події

Під час робочого візиту на полігон ТПВ у Підгірцях голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов та міський голова Києва Віталій Кличко погодили спільне вирішення проблеми поводження з відходами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу КОДА.

Досягнуті двосторонні домовленості щодо реалізації спільної стратегії поводження з відходами на Київщині були закріплені меморандумом про співпрацю між Київською областю та столицею. Підписання документу відбулося у понеділок, 9 грудня, на території полігону № 5 у Підгірцях.

Очільники області та Києва визнали, що проблема утилізації відходів – одна з найболючіших у столичному регіоні.

За словами Олексія Чернишова, лише столиця щорічно продукує понад 1 млн тонн сміття, майже 90% якого вивозиться на такі полігони в області. Тоді як єдиний в регіоні сміттєспалювальний завод «Енергія» може впоратися лише з 25% відходів. Цього явно недостатньо, і Київ та область мають разом вирішити цю проблему.

Керівник обласної державної адміністрації переконаний, що розв’язати питання утилізації відходів можна завдяки будівництву в області сучасного та екологічного сміттєпереробного заводу за європейськими стандартами.

Після підписання меморандуму очільники області та столиці домовилися про затвердження та реалізацію єдиного регіонального плану щодо вирішення питання відходів у місті та області й, зокрема, полігону ТПВ у Підгірцях.

Також нагадаємо, що директор скандальних санаторіїв "Україна" та "Зірка" Марія Гуртавцова тимчасово виконує обов’язки керівника служби у справах дітей та сім'ї Київської обласної державної адміністрації та планує стати повноцінним начальником служби.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: