#

Корупційний скандал у Бучі: колишній депутат фракції "Партія захисників Вітчизни" запропонував її голові Таможньому пройти детектор брехні

07.06.2018 11:17
Корупційний скандал у Бучі: колишній депутат фракції "Партія захисників Вітчизни" запропонував її голові Таможньому пройти детектор брехні

На засіданні франції "Партії Захисників Вітчизни" Бучанської міської ради одноголосно було прийнято рішення подати позовну заяву до суду на свого колегу Андрія Подкідишева щодо викладеної ним в соціальних мережах статті про отримання фракцією хабаря та дерибану. У свою чергу, Подкідишев запропонував Таможньому пройти поліграф

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на дописи колишньго депутата фракції "Партія захисників Вітчизни" Андрія Подкідишева та голови франції "Партії Захисників Вітчизни" Бучанської міської ради Олександра Таможнього у Facebook.

                                                               Олександр Таможній

"Чому ми не голосували попередній раз? Нам надавали неправдиву інформацію щодо ТОВ «Оболонь», а саме, що у підприємства є борги перед містом та не виконані зобов'язання по договору оренди. На погоджувальній раді з'ясувалось, що ніяких боргів і невиконаних зобов'язань у підприємства НЕ ІСНУЄ. 31.05.2018 на засіданні франції, дійшовши до обговорення цього питання, Подкідишев зазначив, що ТОВ «Оболонь» є недобросовісним орендарем та переконував членів фракції, що підтвердження та відповідні документи на сесії надасть заступник міського голови Шаправський Т.О. Фракція прийняла рішення, яке підтримав Подкідишев, — у разі існування боргів перед містом голосуємо «проти», у разі відсутності боргів голосуємо «за» продовження оренди", - розповів Олександр Таможній.

На сесії заступник міського голови підтвердив, що боргів немає, а коли це питання пройшло, депутати міської ради, що належать до більшості мера, були почали гальмувати процес.

"Склалося таке враження, що ситуацію підготували до того, щоб це питання не пройшло. На наступний день Подкідишев зустрічався о 8.00 ранку з людиною наближеною до Федорука та після цієї зустрічі прибіг до офісу партії із заявою про вихід з франції і почався "цирк" з накладенням вето", - додав Таможній.

                                                Андрій Подкідишев

У відповідь на подання фракцією заявою до суду про захист честі і гідності та ділової репутації колишній член "Партії Захисників Вітчизни" Андрій Подкідишев запропонував Таможньому пройти разом з ним тест на поліграфі.

"Розуміючи, що суд міста Ірпінь дуже завантажений, що може привести до затягування розгляду даної справи (не на один місяць, а то й рік), що наштовхує на думку, що дана заява була подана тільки заради піару і популізму в ФБ. пропоную Вам, як главі даної фракції, більш швидкий і надійний спосіб вирішення даної ситуації, а саме: шляхом публічного (в приміщенні кінотеатру "Акваріус") проходження вами теста на поліграфі з єдиним питанням:

Приймали Ви (О.В.Таможній) участь у голосуванні за гроші (одержання неправомірної вигоди) будучи депутатом БМР?" , - заявив Андрій Подкідишев.

В разі, якщо Олександр Таможній виявиться невинуватим, Подкідишев пообіцяв публічно вибачтитись та скласти депутатські повноваження.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: