#

Колишнього голову сільради у Феодосіївській ОТГ засудили до дев’яти років за ґратами

16.02.2023 11:30
Колишнього голову сільради у Феодосіївській ОТГ засудили до дев’яти років за ґратами
Фото з мережі Інтернет

Учора, 15 лютого, Вищий антикорупційний суд засудив колишніх голову та депутата Гвоздівської сільської ради Обухівського району за вимагання та отримання хабаря розміром 300 тисяч євро до дев’яти років в’язниці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Національного антикорупційного бюро України.

Суд визнав голову та депутата сільської ради винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, а саме  вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 300 тисяч євро.

Обом фігурантам суд призничив покарання – 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язаних з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень строком на 3 та 2 роки відповідно та з конфіскацією половини належного їм майна.

До набрання вироком законної сили обидва зловмисники перебуватимуть під вартою.

Варто пригадати, що в червні 2016 року голову Гвоздівської сільської ради Павла Зубова та депутата сільради Олексія Шамалана затримали за вимагання та отримання хабаря у розмірі 300 тис. євро і 10 тис. доларів за надання в довгострокову оренду земельних ділянок загальною площею 26 га представникам агропромислового підприємства.

Нагадаємо, що обухівські правоохоронці встановили особу причетного до крадіжки з кіоску.

Читати "Моя Київщина" у Facebook