#

Командир підрозділу ОСА розповів про військову розвідку (ФОТО)

08.09.2022 14:35
Командир підрозділу ОСА розповів про військову розвідку (ФОТО)
Фото з місця подій

Нещодавно журналісти відверто поговорили з командиром підрозділу ОСА про військову розвідку, мотивацію та останні воєнні операції 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "114 Бригада територіальної оборони Київської області" у Facebook.

Командир підрозділу ОСА зізнався, що за місяць до нападу знав про неминучість війни. Тому 24 лютого о 4:30 військовий, прочитавши про оголошення Путіним спецоперації, підняв сім’ю та наказав виїхати в безпечне місце.

До повномасштабної війни військовий був комерційним директором, займався бізнесом та гарно заробляв. Він додав:

Восени минулого року вперше потрапив на навчання в ТрО. Сподобалося, стало моїм основним "хобі". За крайні півроку здобув масу нових знань, вмінь, навичок. Зараз мені це в нагоді в боротьбі з росіянами. Уже під час війни пройшов додаткове навчання разом із іншими спецпідрозділами ЗСУ, що теж багато дало. 

Військовий розвідник розповів також історію з періоду окупації Північної Київщини:

Коли росіяни відступали з Північної Київщини, наш підрозділ переслідував їх по п’ятам. В'їхали в село - місцеві одразу руки вгору. За місяць в окупації у них вже рефлекс такий при появі військових. Побачивши рідні прапори, невимовно зраділи і перше, що сказали: ну треба бути геть навіженими (вислів автора змінено), аби переслідувати чотирма автівками п’ять тисяч росіян, які тут стояли.

Герой запевняє, що хоче жити разом із дітьми у вільній країні без диктату москви. Тому він взяв у руки зброю і, маючи шалену підтримку світу, яку не мали діди, планує довести цю 400-річну війну до логічного закінчення. 

На завершення сказав:

Росія має розпастися і більше не заважати сусідам жити! А після перемоги я повернуся до мирного життя відбудовувати Україну!

Нагадаємо, що волонтери, які евакуювали людей з-під окупації на Київщині, стали героями кінореконструкції березневих подій "Область героїв".


Читати "Моя Київщина" у Telegram