#

Комерційні інтереси фірми білоцерківського перевізника Нестерчука стали причиною перестрілки у Броварах

01.06.2020 20:07
Комерційні інтереси фірми білоцерківського перевізника Нестерчука стали причиною перестрілки у Броварах
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 1 червня, у Броварському суді визначали запобіжний захід затриманим під час перестрілки в Броварах, яка сталася вранці 29 травня в житловому районі цього міста

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "СТРАНА.ua".

Отже на зараз, 20 фігурантам справи щодо стрілянини у Броварах обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави. Двом особам оголошено підозру заочно – до затримання. На черзі – організатори злочину.

Утім, головне питання  хто і що ділив у Броварах  поки залишається без відповіді. Є версія, що переділ маршрутів виявився тільки ширмою і насправді тут замішана політика. Хоча і бізнес-інтереси не варто скидати з рахунків, адже з ринку приміських перевезень у Київській області знімають мільярди гривень, а броварський напрямок  один із найприбутковіших. 

За версією поліції, конфлікт спалахнув через переділ ринку маршрутних перевезень. Маршрути №706 і №707 дублювали вже існуючі, за якими здійснює діяльність ТОВ "Союз-Авто". Конкурс на нові маршрути проводився ще рік тому, а виграла його компанія "Євро-Авто-Альянс".

Компанія "Союз-Авто" працює у столиці досить давно та обслуговує найбільшу кількість маршрутів серед приватних перевізників. Одним із її співвласників є бізнесмен Юрій Нестерчук. Він також володіє компанією-перевізником "ТрансСіті", яка монополізувала більшість маршрутів у Білій Церкві. У 2019 він балотувався на виборах в Раду по округу №90 (Біла Церква) від "Слуги народу", але програв. За даними відкритих джерел, виручка "Союз-Авто" у 2018 році становила 233,73 млн грн.

Нагадаємо, що 7 квітня КП "Бровари-Благоустрій", п’ять ЖЕКів, відділ поліції та медичні установи отримали 69 захисних комплектів багаторазового використання. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram