#

У магазинах Переяслав-Хмельницького району було виявлено порушення

08.07.2019 15:41
У магазинах Переяслав-Хмельницького району було виявлено порушення
Фото з мережі Інтернет

Днями комісія провела інспекцію продуктових магазинів і барів Переяслав-Хмельницького району на дотримання вимог чинного законодавства до торгових об’єктів і виявила чисельні порушення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісник Переяславщини".

Робоча група 3 та 4 липня проводила огляд торгівельних закладів району.

Найтиповішими порушеннями стали медичні книжки у працівників, яких або не було, або медогляд не був пройдений у встановлений термін, незручне розташування куточка споживача або його відсутність, так само як і книги скарг та пропозицій. В багатьох магазинах не було вивіски щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

Також комісія виявила часті порушення температурних режимів зберігання м’ясних та рибних консерв і яєць.

Не менш популярним було неправильне товарне сусідство продуктів, коли в одному холодильному обладнанні знаходяться поруч молоко та ковбаса, риба, фарш та напівфабрикати, тощо.

У двох магазинах продаж продуктів харчування та побутової хімії здійснювався з одних полиць. Також у 4 закладах товари зберігались на підлозі. У тому числі овочі, фрукти, крупи, борошно, печиво у коробках тощо. 

Майже у всіх торгових закладах можна було знайти продукти загорнуті у звичайні пакети без маркування з датою виготовлення та терміном придатності. Проте прострочених продуктів виявлено не було.

Комісія назвали строки в які власники мають усунути виявлені порушення. У протилежному випадку вони понесуть відповідне покарання.

Нагадаємо, що у Борисполі будується черговий магазин мережі "АТБ".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: