#

Компанія олігарха Ахметова обслуговує на Київщині 6% побутових споживачів країни

06.12.2021 10:45
Компанія олігарха Ахметова обслуговує на Київщині 6% побутових споживачів країни
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, якому відсотку побутових споживачів на Київщині компанія ДТЕК постачає електроенергію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Бізнес Цензор".

В Україні - 16,5 млн побутових споживачів електроенергії. Це домогосподарства – будинки та квартири, які під'єднані до мереж операторів систем розподілу електроенергії (ОСР, або по-старому – обленерго).

За законодавством обленерго не можуть продавати електроенергію споживачам, вони займаються лише розподілом. А функцію постачання покладено, поки в Україні діють пільгові ціни на електроенергії, на постачальників універсальних послуг (ПУП). В усіх областях такі постачальники афілійовані з обленерго.

ДТЕК Ріната Ахметова є найбільшим власником обленерго в Україні. Компанії належить вісім операторів систем розподілу. Найбільші – "Київські електромережі", "Київські регіональні електромережі" та інші.

Постачальники універсальних послуг, афілійовані ще з трьома обленерго Ахметова, продовжують бути записані на представника російської групи VS Energy.

У VS Energy Михайла Воєводіна ДТЕК Ахметова придбала три обленерго, одне з яких – Київобленерго. Постачальник універсальних послуг – ТОВ "Київська обласна енергопостачальна компанія" (6% побутових споживачів країни). Ця компанія належать компанії "Енергопоставка", яка записана на Нелю Костенко – менеджерка з групи VS Energy. Водночас VS Energy офіційно не афішує зв'язок з ПУПами.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський не нагородив орденом жодного волонтера Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Facebook