#

Комунальне підприємство у Білій Церкві заборгувало державі більше 2 млн грн (ВІДЕО)

12.06.2018 16:47
Комунальне підприємство у Білій Церкві заборгувало державі більше 2 млн грн (ВІДЕО)

Комунальне підприємство "Білоцерківтепломережа" заборгувало державі більше 2 млн грн, що стало відомо завдяки обшукам, які проводили взимку працівники ДФС у міськраді

Взимку 2018 року в міськраді Білій Церкві слідче управління ДФС України в Київській області провело перевірку комунального підприємства "Білоцерківтепломережа". Тоді стало відомо, що "Білоцерківтепломережа" порушила податкове законодавство не доплативши до бюджету понад 2 млн гривень.

"У Білій Церкві реально останні два роки є така системна проблема, що бюджетні гроші витрачають без конкурсів, без тендерів. Очевидно, що коли конкурс не проводяться і компанії вибираються на власний розсуд чиновників, є значні корупційні ризики", - заявив керівник відділу по боротьбі з корупцією центру "Ейдос" Гліб Каневський.

За його словами, витрачання бюджетних коштів без конкурсу стало причиною зимових перевірок правоохоронців.

Автори сюжету стверджують, що УКРІНФОРМ встановили фінансові порушення в діяльності КП "Білоцерківтепломережа".

"Згідно з висновками проведеної судово-економічної експертизи, експертами підтверджені висновки акту перевірки від 02.05.2108 року про порушення вимог податкового законодавства комунальним підприємством Білоцерківської міської ради" Білоцерківтепломережа ", що призвело до ненадходження до державного бюджету податків на загальну суму 2 млн 180 тис 318 гривень", - розповіла начальник відділу комунікацій ГУ УКРІНФОРМ Вікторія Резник.

За словами журналістів, конкурс на посаду директора КП "Білоцерківтепломережа" не проводився і міський голова Геннадій Дикий сам призначив нинішнього керівника.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: