#

Комунальники та жителі Яготинської громади провели зариблення водойми (ВІДЕО)

21.04.2021 14:22
Комунальники та жителі Яготинської громади провели зариблення водойми (ВІДЕО)
Фото з місця події

Учора, 20 квітня, директор комунального підприємства Яготинської міської ради "Кирильське" разом із жителями села Кулябівка та представниками ДП "Іркліївський розплідник рослиноїдних риб" провели зариблення ставку Супій-2

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Яготинської ОТГ, до водойми було випущено дворічний мальок товстолоба в кількості однієї тони.

У повідомленні сказано, що заселення риби проводилось відповідно до режиму рибогосподарської експлуатації водойми під контролем директора КП "Кирильське". Зауважується, що дана дія дасть змогу покращити екологічну ситуацію водного об’єкту громади та створити місця для відпочинку і риболовлі.

Директор КП "Кирильське" Павло Шитіков сказав:

Дякуємо громадянам за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду зовнішніх факторів, головним з яких є антропогенні – несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води, нерегульований вилов. Тому штучне зариблення наших водойм життєво необхідне, воно сприяє збільшенню видового різноманіття водних біоресурсів та сприяє відновленню рибогосподарського потенціалу.

На кінець жителів громади просять брати участь у збереженні рибних запасів у місцях їх вселення, впіймавши на вудочку зарибок випускати його назад у водойму і своєчасно сповіщати про порушення правоохоронні органи.

Нагадаємо, що 15 квітня директорка Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Оксана Миненок провела онлайн засідання професійної спільноти вчителів-логопедів дитсадків.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: