#

Конфлікт сіл під Києвом: Гореничі проти створення ОТГ з Білогородкою (ВІДЕО)

07.03.2020 10:30
Конфлікт сіл під Києвом: Гореничі проти створення ОТГ з Білогородкою (ВІДЕО)
Фото з місця події

Напередодні, мешканці села Гореничі Києво-Святошинського району вийшли на мітинг біля Міністерства регіонального розвитку проти об'єднання у єдину ОТГ із сусідньою Білогородкою 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ТСН".

Варто зазначити, що гореничани переконані, що здатні самі зорганізувати об'єднану територіальну громаду, бо мають для цього і інфраструктуру, і кошти. Відтак, селяни обурюються, що влада не дотримується обіцянки щодо вільного об'єднання.

"Приєднувати багатого до бідного - нелогічно", - пояснює житель селища Юрій Романовський.

Село Гореничі відоме тим, що у ньому мають свої маєтки народні депутати, колишні прокурори, народні артисти та інші заможні українці.  Окрім цього, українські бізнесмени активно будують тут свої підприємства, що тільки сприяє розвитку селища. Відтак Гореничі мають величезний як для села бюджет у 50 мільйонів грн. Проте, селище хочуть об'єднати у ОТГ з сусідньою Білогородкою.

"Білогородський бюджет в два рази нижчий за наш, тому ми їм потрібні для комфортного прожиття", - переконана в.о голови гореницької ОТГ Валентина Василевська.

Натомість сільський голова Білогородки Максим Зуєв надіявся на приєднання Гореничів і утворення ОТГ з центром у Білогородці. Однак жителі Гореничів категорично проти.

"Ми хочемо бути самостійними. Я думаю, що ми заслуговуємо на це, і наша громада також", - каже директорка місцевої школи Людмила Іванюк.

Депутат гореницької сільської ради Володимир Шостак переконаний, що в разі відмови Гореничам у створенні власної ОТГ, люди готові перекрити трасу державного значення.

Нагадаємо, що на вісьмох вулицях сіл Білогородка та Шевченкове Києво-Святошинського району відремонтують вуличні фонарі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: