#

Коронавірус підняв вартість житла в новобудовах під Києвом

24.11.2020 11:00
Коронавірус підняв вартість житла в новобудовах під Києвом
Фото з мережі інтернет

Динаміка вартості житла в приміських житлових комплексах під Києвом протягом січня-жовтня 2020 року відрізнялася кардинально в різних районах Київської області. Попит на приміське житло був вище, ніж у Києві, а середня вартість – нижче

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Zagorodna.com".

Середня вартість "квадрата" в новобудовах Київської області по станом на 20 листопада 2020 року з даними порталу заміської нерухомості Zagorodna.com дорівнює 17401 грн, що на 3817 гривень (28,09%) більше в порівнянні з початком року. Мінімальна вартість 1 кв. м – 7350 грн в споруджуваному ЖК "Гранд Виллас" у Ворзелі Києво-Святошинського району. Максимальна вартість 1 кв. м - 62000 грн в побудованому клубному будинку "Хутір Ясний" в Ходосівці Києво-Святошинського району.

За словами директора консалтингової компанії "РеалЕкспо" Віктора Коваленко, на вартість новобудов сильно впливає готовність і місце розташування.

Чим ближче до завершення будівництва, тим вартість вища. В одному і тому ж комплексі різниця "квадрата" може коливатися від 200 до 7000 грн. Причиною цього є ступінь готовності, вид з вікна, поверх і поверховість, попит,  –  розповів Віктор Коваленко.

Лідером по зростанню цін в новобудовах Київської області є Обухівський район. Тут вартість квадратного метра виросла протягом 10 місяців на 8827грн або на 62%. На другому місці за зростанням цін йде Буча. Середня вартість "квадрата" в Бучі протягом січня-жовтня зросла на 4737 грн, або на 37,3% на третьому місці за зростанням цін йде Ірпінь. Тут вартість "квадрата" зросла з початку року на 4102 грн, або на 29,6%. Найменше подорожчав "квадрат" в Бородянському та Макарівському районах.

За даними Віктора Коваленка, вартість квадратного метра в новобудовах Київської області залежить від декількох факторів: віддаленість від межі Києва, репутації забудовника, стадії будівництва, матеріалів будівництва, а також наявності соціальної, торгової, комунальної інфраструктури.

Незважаючи на непросту економічну ситуацію в Україні, коливання курсу валют, пандемію коронавірусу, ринок приміських новобудов Київської області продовжує розвиватися і показувати непогані результати зростання, як за кількістю, так і за вартістю новобудов.

Нагадаємо, що в Нових Петрівцях відремонтують сквер за 3 млн грн.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: