#

Лабораторія "Ірпіньводоканалу" робитиме докладніші аналізи води

15.12.2021 10:10
Лабораторія "Ірпіньводоканалу" робитиме докладніші аналізи води
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що наразі лабораторія "Ірпіньводоканалу" випробовує новий прилад "Флюорат", який дозволяє робити докладніші аналізи води  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Ірпінської міської ради.

У лабораторному центрі комунального підприємства «Ірпіньводоканал» щодня здійснюють дослідження якості питної води, яка подається підприємством у мережу водопостачання.

Оксана Наконечна, начальниця лабораторного центру КП "Ірпіньводоканал" зауважила:

Ми контролюємо якість води по 116 артезіанських свердловинах, а також по всіх станціях знезалізнення та очистки води – у нас їх сім у регіоні – й по мережах міста. Загалом у нас є 150 точок відбору проб.

Далі було сказано, що зараз у лабораторії випробовують новий прилад– "Флюорат". Його вартість – 600 тисяч гривень. Підприємство закупило його за власні кошти. Дотепер згідно з державними санітарними нормами й правилами лаборанти контролювали якість води за 32 показниками. Нове устаткування дозволяє спектр аналізів розширити.

За словами Оксани Наконечної, з  2022 року вступає в силу нова редакція санітарних норм та правил, яка посилює контроль за якістю води та розширює спектр показників, які ми маємо визначати. У зв’язку з чим було закуплене нове обладнання, за допомогою якого ми будемо додатково визначати ще 11 показників.

У лабораторії кажуть – для води Ірпінського регіону характерним є вміст заліза, аміаку, марганцю, нітратів та нітритів. На це й звертали особливу увагу. Новий прилад дозволить проконтролювати воду ще й на вміст тяжких металів, різних поверхнево-активних речовин, які можуть негативно впливати на здоров’я людини.

Лаборантка Тетяна Жигалова підкреслила:

Зараз ми вам провели показові дослідження на вміст загального хрому у воді та поверхнево-активні речовини – аніони. Прилад нам показує, що вміст цих речовин нижчий від чутливості методу приладу.

На кінець було сказано, що що лабораторний центр перевіряє не лише якість води мереж «Ірпіньводоканалу», але й проводить дослідження для приватних осіб. Деталі за телефоном (067) 510-49-57.  

Нагадаємо, що мешканець міста Ірпінь із дружиною облаштували в орендованому приміщенні підпільну "друкарню", де виготовляли підроблені COVID-сертифікати і не тільки.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: