#

Ленін із Ірпеня на обкладинці книги Нобелівського лауреата

31.07.2019 06:28
Ленін із Ірпеня на обкладинці книги Нобелівського лауреата
Обкладинка книги

Стало відомо, що ірпінський пам’ятник Леніну прикрасив нову книжку Нобелівського лауреата білоруської письменниці Світлани Алексієвич "Час секонд-хенд (кінець червоної людини)"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "04597com.ua".

На обкладинці книги цікаве фото: вантажним автомобілем перевозять пам’ятник Леніну, а поруч на велосипеді їде жінка з косою. Цей знімок зробив відомий фотограф з Ірпеня Юрії Косін.

Фото було зроблено, коли з постаменту перед Ірпінською міськрадою зняли пам’ятник Леніну. Видвці побачили знімок в Інтернеті і попросили дозволу проілюструвати книгу.

Світлана Алексієвич — білоруська російськомовна письменниця. Її батько — білорус, а мати — українка. Вона народилася в Станіславі (нині Івано-Франківськ), дитинство провела на Вінничині.

Писмениця з українським корінням написала низку книг, присвячених темам радянського і пострадянського суспільства. У них і долі жінок та дітей, і війна в Афганістані, і Чорнобильська трагедія, і драма виживання після розпаду СРСР.

У минулому році Світлану Алексієвич нагородили Нобелівською премією з літератури "за її багатоголосу творчість — пам’ятник стражданню і мужності в наш час".

Також нагадаємо, що проект арт-резиденції "Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича" переміг на всеукраїнському конкурсі "Малі міста – великі враження".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: