#

"Ліс у смартфоні": Кабмін запустив новий проект

12.11.2019 10:55
"Ліс у смартфоні": Кабмін запустив новий проект
Фото з мережі Інтернет

Станом на 11 листопада шість областей України підключені до пілотного проекту е-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти рубок

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на" Українську правду".

Зазначається, що у реєстрі станом на 11 листопада оприлюднено інформацію про 40,6 тис виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини. Онлайн-карта рубок поширюється на Чернігівську, Полтавську, Рівненську, Київську, Волинську, Тернопільську області.

"Кожна людина може зайти з комп’ютера чи телефону на сайт LK.UKRFOREST.COM та ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок.Реєстр містить низку опцій, зокрема, можна обрати необхідну область, лісгосп, лісництво, квартал та виділ, систему і тип рубок, їхній статус та період проведення", - йдеться у повідомленні.

В уряді рекомендують українцям звертатися до поліції у разі виявлення незаконних рубок за допомогою нового сервісу.

Крім цього, у Кабміні планують запустити реєстр лісових квитків на промисловий збір ягід, грибів, меду, лікувальних трав, який перебуває на фінальній стадії розробки

Нагадаємо, що 3 листопада Кабінет Міністрів затвердив граничну чисельність чиновників в обласних державних та районних адміністраціях.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: