#

Лісгосп в Іванкові перевірили київські аудитори

11.01.2020 15:32
Лісгосп в Іванкові перевірили київські аудитори
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що для підприємства "Іванківське лісове господарство" фахівці Держаудитслужби провели фінансовий аудит діяльності за період з 1 січня 2016 року по 30 червня 2019 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вечірній Київ".

Результати аудиту показали, що існує низка чинників як зовнішнього, так і внутрішнього характеру, які негативно вплинули на результати фінансово-господарської діяльності лісгоспу.

"Недосконала нормативно-правова база системи оздоровчих заходів у лісах України щодо проведення санітарних рубок неповною мірою розв’язує проблему поширення осередків масового розмноження верхівкового короїда, що неминуче призводить до упущення вигоди Підприємством в отриманні потенційного доходу орієнтовно на суму 3,6 млн грн та до упущення вигоди місцевим бюджетом в отриманні рентної плати орієнтовно на суму 4,4 млн грн", – зазначили аудитори.

Наявність фактів незаконних рубок дерев сторонніми особами у 2016 році – І кварталі 2019 року призвело до неефективного використання лісових ресурсів, об’єм зрубаної деревини становить 49,42 м³, чим заподіяно шкоди лісу  на суму 297,9 тис грн.

Підприємство не скористалося правом застосування до боржників штрафних санкцій за порушення строків виконання зобов’язання та не нарахувало штрафних санкцій (пеня, штраф) на суму 879,8 тис грн.

Щоб покращити фінансовий стан та ефективність фінансово-господарської діяльності лісгоспу, аудитори надали підприємству низку рекомендацій.

Також нагадаємо, що після запиту народної депутатки від 96 округу Василевської-Смаглюк Генеральна прокуратура відкрила провадження проти Іванківської ТЕС.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: