#

Лише кожен десятий житель Київщини відчуває себе у повній безпеці, - статистика

17.12.2019 14:45
Лише кожен десятий житель Київщини відчуває себе у повній безпеці, - статистика
Фото з місця події

Сьогодні, 17 грудня, у пресцентрі інформаційного агентства "Українські Новини" у межах дискусійного клубу "Об’єднана Київщина" відбувся круглий стіл на тему: "Безпечна Київщина: міф чи реальність?"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

У заході взяли участь політичний консультант та модератор дискусії Микола Спірідонов, депутат Київської обласної ради Іван Ступак, селищний голова Немішаєвого Сергій Замідра, керівник пресслужби нацполіції Київщини Микола Жукович, політичний експерт В’ячеслав Дзівідзінський, депутат Києво-Святошинської райради Сергій Возний, експерти та журналісти.

Як зауважив модератор зустрічі Микола Спірідонов, обласна адміністрація в особі заступника голови КОДА Дмитра Назаренка в черговий раз проігнорувала захід.

Зустріч насамперед обумовлена ситуацією, що склалася на дорогах області: автопригода за участю уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби; смертельна аварія у Бучі, де загинули пасажири маршрутного таксі після зіткнення з автівкою Porche; регулярні смертельні ДТП із фурами біля складів мережі супермаркетів "АТБ" на Житомирській трасі у Макарівському районі.

Насамперед модератор дискусії Микола Спірідонов повідомив, що згідно з статистикою в Україні більше людей гине в дорожньо-транспортних пригодах ніж на війні на Донбасі. Як зазначив очільник пресслужби Київщини Микола Жукович, у 2017 році Київською облрадою було виділено значні кошти для створення системи "Безпечна Київщина", зокрема встановлено близько 150 камер відеонагляду.

Як відомо, упродовж двох останніх років кошти на підтримку їх обслуговування не виділялися, але цього року обласна рада виділила ресурси не тільки для повернення в дію камер, а й погодилася встановити нові. Депутат Києво-Святошинської райради Сергій Возний запропонував сформувати пропозицію до керівництва облдержадміністрації щодо взяття заходів із безпеки для перевізників, навівши непоодинокі випадки ДТП за участю останніх. Відтак, депутат закликав провести координаційну нараду в обладміністрації представникам поліції та прокуратури щодо питань безпеки. За словами соціолога Андрія Єременка, мешканці Київщини відчувають себе менш безпечно, ніж кияни. За даними соціологічного дослідження, лише 10,2% жителів області відчувають цілковиту безпеку.

Йдеться про питання безпеки загального характеру: роботи незаконних заправок, гральних закладів, обігу наркотиків тощо, що негативно впливає на криміногенну ситуацію в Київській області. Експерти у своїх галузях надали комплексну аналітику та рекомендації громадам, а також констатували, що наразі треба піднімати проблеми з локального рівня на національний.

Також нагадаємо, що 15 грудня у місті Боярка сталася страшна ДТП, водій автомобіля Mercedes С-220 на нерегульованому перехресті збив пішохода.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: