#

"Лубнигаз" просить перевірити екснардепа від Київщини на причетність до вибуху газопроводу

11.01.2021 09:25
"Лубнигаз" просить перевірити екснардепа від Київщини на причетність до вибуху газопроводу
Фото з мережі Інтернет

Акціонерне товариство "Лубнигаз" просить перевірити колишнього народного депутата Ігоря Мосійчука на причетність до вибуху на магістральному газопроводі на Полтавщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Нromadske.ua".

Зазначається, що Мосійчук уже не перший рік намагається захопити "Лубнигаз". Про подібні спроби там заявляють з 2017 року. Також у компанії заявили, що ексдепутат першим повідомив про вибух на газопроводі, коли про це не знали ще рятувальники та «Укртрансгаз».

Також компанія нагадала про ув’язнення Мосійчука за обвинуваченням у тероризмі.

Ідеться про так звану справу "васильківських терористів". Слід зазначити, що після Євромайдану Мосійчука амністували, а за рік із нього зняли судимість.

Тож у компанії вважають, що Мосійчук має мотив (бо нібито хоче захопити "Лубнигаз") та "досвід здійснення диверсії", тому правоохоронців і просять перевірити його можливу причетність.

Сам Мосійчук уже прокоментував ці звинувачення. Він погодився з тим, що вибух на газопроводі відбувся через диверсію, але причину цього бачить в іншому.

Під кришуванням ПАТ "Лубнигаз" відбувалася несанкціонована врізка в магістраль з метою крадіжки газу та газоконденсату й подальшого продажу на своїх незаконних заправках у Лубнах, які створив і кришує директор ТД "Лубнигаз", громадянин РФ Максим Дунін, — написав він.

Також нагадаємо, що[А1]  Ігор Кононенко спростував заяву Мосійчука про те, що нібито останньому пропонували стати технічним кандидатом Кононенка.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: