#

Майже кожна десята школа Київщини не має власного вебсайту

06.06.2020 19:45
Майже кожна десята школа Київщини не має власного вебсайту
Фото з мережі Інтернет

Під час опрацювання вебсайтів 370 закладів загальної середньої освіти Київщини з’ясувалося, що 35 шкіл взагалі їх не мають

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Управлінням Державної служби якості освіти у Київській області було опрацьовано вебсайти близько половини шкіл області. Відтак, відповідно до результатів вивчення власних вебсайтів не мають 15 шкіл комунальної форми власності та 10 приватних.

Окрім цього, виявилося, що на вебсайтах 291 школи відсутня будь-яка інформація щодо ліцензій на провадження освітньої діяльності, при цьому 91 ЗЗСО не надають відкритий доступ до інформації про свій кадровий склад та 254 про наявність вакантних посад.

Інформацію щодо порядку подання та розгляду заяв про випадки булінгу в закладі освіти не оприлюднили 248 ЗЗСО, а план заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу в школі – 185.

Наразі відкритим залишається питання про відсутність на вебсайтах шкіл інформації щодо освітніх програм – 177 шкіл; мови освітнього процесу 232; закріплену за школою територію обслуговування –  196; даних стосовно фактичної чисельності учнів – 177; правил прийому на навчання – 219.

Таке приховування інформації унеможливлює ознайомлення батьків з інформацією про використання закладом освіти публічних коштів, благодійної допомоги, переліком та вартістю додаткових освітніх послуг.

Нагадаємо, що відповідно до складених Кабміном критеріїв оцінювання діяльності голів державних адміністрацій Київщина посіла перше місце в загальному заліку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram