#

Майже на 102 тис. га самозаліснених ділянок на Київщині можна вести лісове господарство

21.11.2022 21:00
Майже на 102 тис. га самозаліснених ділянок на Київщині можна вести лісове господарство
Фото з мережі інтернет

Майже 102 тис. га самозаліснених ділянок на Київщині можуть бути використані для ведення лісового господарства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Міністерства захисту довкілля.

Ці ділянки виявили під час інвентаризації, яку проводить Міндовкілля спільно з Держлісагентством та Держгеокадастром для виконання Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження лісів".

Документ прийняли для захисту самосійних лісів та збільшення за їх рахунок лісистості України. Оглянувши понад 716 тис. га земель Київщини, вкритих лісовою рослинністю, фахівці виділили майже 102 тис. га самозаліснених, що потенційно можуть використовуватися для ведення лісового господарства.

Міністр Руслан Стрілець зазначив:

Під окупацією та в зоні бойових дій наразі є близько 0,5 млн га лісів, які ми можемо втратити. Тож сьогодні є розуміння, що ми повинні використовувати будь-яку можливість, щоб відновити наші ліси. Один зі шляхів - зберегти самосійні, які виросли за останні декілька десятків років на землях, виведених із сільськогосподарського використання.

Роботи з інвентаризації самозаліснених ділянок в Україні зараз проводяться у цифровому форматі. 

Нагадаємо, що на території орнітологічного заказника місцевого значення "Урочище В'язове" біля села Проців Бориспільського району було зафіксовано випадок браконьєрства.

Читати "Моя Київщина" у Telegram