#

Майже сім років тому на сході України загинув мільйонер Паславський

19.01.2021 15:10
Майже сім років тому на сході України загинув мільйонер Паславський
Марко Паславський

У Нью-Йорку 16 січня 1959 року народився Марко Паславський, який посмертно нагороджений відзнакою "Народний Герой України"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Diaspora.ua" у Faсebook.

Марко Паславський є американцем українського походження, який був волонтером на Майдані, а згодом, у 2014 році, добровольцем пішов воювати на схід України, і загинув, захищаючи землю своїх предків.

У дописі розповідається, що Марко був небожем засновника й керівника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя.

Сам він зробив блискучу кар'єру військовика - закінчив Військову академію Вест-Пойнт (1981), капітан Армії США. Залишивши армію, він працював інвестиційним банкіром у США. А наприкінці 1990-х років фактично оселився в Україні, звідки його родина поспіхом виїхала в 1944 році. Тут він допомагав продавати металопродукцію Маріупольського заводу за кордон, працював у банківській сфері, зрештою заснував на Київщині агрофірму "Росава-К" - одне з найприбутковіших підприємств у районі, - розповідається в дописі.

Зауважується, що з початком російсько-української війни у 2014 році, не задумуючись, Марко пішов на фронт. Добровольцем. Він був стрільцем 2-го батальйону спеціального призначення НГУ "Донбас". Але, на жаль, у бою за Іловайськ 19 серпня 2014 року  Марко загинув.

Посмертно він нагороджений відзнакою "Народний Герой України". Він похований на Аскольдовій могилі у Києві поряд з Героями Крут.

Нагадаємо, що 17 червня минулого року столиця прощалася із захисником 72-ої бригади імені Чорних Запорожців, який загинув на сході України - мешканцем Оболоні Леонідом Добрянським.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: