#

Майже вдвічі зросте ціна за доставка газу для жителів Київщини

17.12.2020 19:10
Майже вдвічі зросте ціна за доставка газу для жителів Київщини
Фото з мережі Інтернет

Майже вдвічі здорожчає доставка газу для Київщини через зростання тарифу ТОВ "Київоблгаз"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "НКРЕКП" .

Наразі для абонентів газорозподільної компанії тариф за розподіл (доставку) газу становить 0,972 грн/м3. Із 1 січня 2021 року його пропонується підвищити до 1,86 грн/м3 (з ПДВ).

На загальну суму щомісячної абонплати впливає ще один показник – обсяг споживання за газовий рік у конкретному домоволодінні. Його визначають як період із жовтня по вересень. Для розрахунку абонплати береться середньомісячна величина, яка множиться на встановлений тариф. Тому плата "за трубу" для кожного користувача газу є індивідуальною.

НКРЕКП схвалила проєкти постанов про встановлення нових тарифів для операторів газорозподільчих мереж (облгазів) щодо 43 компаній по всій Україні. Тарифи в регіонах помітно різняться. Найменше за доставку блакитного палива платитимуть жителі Києва – 0,40 грн, Кременчука - 0,52 грн, Черкас - 0,71 грн за кубометр. Одними з найдорожчих будуть послуги від Лубнигаз – 3,14 грн, Уманьгаз – 2,68 грн/м3.

Нагадаємо, що 15 грудня 18-річний депутат міської ради Переяслава Григорій Ярема привіз організації "У добрі руки" 10 собачих будок.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: