#

Мартін Дюплант'є презентував проєкт культурного простору у Ворзелі

23.02.2023 20:57
Мартін Дюплант'є презентував проєкт культурного простору у Ворзелі
Проєкт

Президент Архітектурної асоціації АМО Мартін Дюплант'є презентував у Бучі проєкт сучасного культурного простору у Ворзелі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Анатолія Федорука.

Мер Бучі розповів, що вже кілька місяців група французьких архітекторів працює над концепцією розвитку цієї частини Ворзеля, яку планують розвивати як культурно-освітній простір.

Влада хоче зберегти та відреставрувати Уваровський дім, а також збудувати новий корпус школи №10 та дошкільного навчального закладу, що був зруйнований рашистами. А для зміцнення українсько-французької дружби у Ворзелі хочуть збудувати сучасний культурний простір. Його проєкт презентував у Бучі пан Дюплант‘є. Анатолій Федорук зазначив:

Запропонована нова будівля поєднує в собі сучасні рішення для таких просторів з традиційними для Ворзеля дерев‘яними елементами.  Фінансування домовилися шукати разом. Розраховуємо, що ідея такого кварталу сподобається і мешканцям Ворзеля, і тим громадянам Франції, які мають бажання підтримати нашу громаду у відбудові.

Нагадаємо, що співробітники Київського міського будинку дитини імені М.М.Городецького заявили, що їхній заклад намагаються ліквідувати.

Читати "Моя Київщина" у Facebook