#

Дитячий будинок у Ворзелі хочуть закрити під виглядом реорганізації

03.02.2023 08:30
Дитячий будинок у Ворзелі хочуть закрити під виглядом реорганізації
Фото з місця події

Співробітники Київського міського будинку дитини імені М.М.Городецького заявили, що їхній заклад намагаються ліквідувати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку закладу  у Facebook.

Київський міський будинок дитини імені М.М.Городецького є спеціалізованим закладом медико-соціальної реабілітації для надання допомоги дітям-сиротам, які залишились без піклування батьків, з органічними ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки, який функціонує з 1933 року у м.Ворзель.

Зараз заклад намагаються знищити під виглядом реорганізації. На сторінці дитбудинку зазначають:

Чому держава повинна знищити заклад в який небайдужі люди вклали десятки мільйонів гривень власних заощаджень на його матеріально-технічну базу? Виявляється, реорганізація закладу мала на меті знищити заклад, а не доступ до якісної реабілітації дітей, паліативної допомоги, раннього втручання?! 

У коментарях під дописом люди також обурені такою новиною. Одна із коментаторок зазначає:

Громада Ворзеля обурена постійним зазіханням на рекреаційні території дитячих санаторіїв та таборів. Ситуація з будинком Городецького, якому в цьому році виповнюється 90 років, є вкрай жахливою. Дана установа є вкрай необхідною і повинна існувати, оскільки існує велика кількість дітей з вадами здоров'я. Враховуючи, що в нашій державі йде війна, відбуваються постійні обстріли подібних закладів на півдні та сході України, які необхідно евакуйовувати, функціонування такого закладу із відповідним персоналом є одним із шляхів вирішення даного питання. 

Нагадаємо, що у Фастівському районі 51-річна вихователька дитячого будинку знущалася зі своєї підопічної.

Читати "Моя Київщина" у Telegram