#

Матері шістьох дітей із Переяслава вручили нагрудний знак

22.02.2022 17:20
Матері шістьох дітей із Переяслава вручили нагрудний знак
Фото з місця подій

17 лютого на засіданні сесії Переяславської міськради місцевій жительці Аллі Бойчурі урочисто вручили посвідчення та нагрудний знак "Мати-героїня"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Зазначимо, що 49-річна жінка виховує 6 дітей від 11 до 27 років.

Начальниця служби у справах дітей і сім’ї Переяславської міськради Людмила Борисюк розповіла, що отримати це звання не так і просто. Перш за все, у родині повинно бути не менше п’яти дітей.

Таке звання можна отримати лише маючи взірцеву родину. Діти повинні отримувати належну освіту, мати схвальні відгуки і відмінну характеристику із закладу освіти, де навчаються, а також не перебувати на обліку соціальних служб.

Звання "Мати-героїня" – це найвища відзнака в нашій державі, якої може удостоїтися жінка-мати. Такі мами отримують одноразову грошову допомогу від держави, цьогоріч ця сума становить 22 тисячі 700 грн. Окрім цього, вони мають право піти на пенсію на п’ять років раніше, аніж це передбачено законодавством. Сім’я матері-героїні має право на пільги, як багатодітна, зокрема, 50-відсоткові знижки на комунальні послуги.

Нагадаємо, що 13 лютого в Києві відбувся чемпіонат Київської області з гирьового спорту, де спортсмени із Переяславщини увійшли до числа переможців та призерів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram