#

Мати вбитого велосипедиста з Бучі розповіла жахливу історію смерті сина (ВІДЕО)

27.04.2022 17:10
Мати вбитого велосипедиста з Бучі розповіла жахливу історію смерті сина (ВІДЕО)
Фото з місця подій

Мати розказала історію чоловіка з велосипедом, убитого в Бучі в перші дні окупації 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ICTV.        

Зазначимо, що фото вбитого Михайла Романюка сколихнуло весь світ. Чоловік їхав у військкомат, щоб записатися до місцевої тероборони та захищати місто від озвірілих окупантів.

Тіло Михайла з велосипедом так і пролежало на вулиці до визволення міста українською армією. Його родина зараз живе у Луцьку. Старенька мати розповіла про останній день життя сина:

Він казав, що не може сидіти у підвалі, коли агресори намагаються захопити нашу землю. У мене, сказав, серце розривається. Він зібрався у військкомат і заспокоював мене, що довго житиме.

Мешканка Бучі Вікторія Батура розповіла, що по Михайлу та її зятю стріляли з другого поверху житлового будинку. Михайлу прилетіла куля в голову, а зятю Вікторії пощастило.

Уже півтора місяці сім'я мешкає в одному з центрів Луцька, де знаходяться люди, які залишили свої будинки. Буча була в окупації 33 дні, а тіло Михайла, як і інших розстріляних жителів міста, пролежало там, де застала куля російських нелюдів. Належним чином поховати його вдалося лише тиждень тому.

Вікторія Балагура розповіла:

Ми кілька годин простояли біля моргу. Там стоять рефрижератори, набиті чорними мішками. Все пахне смертю.

У Луцьку сім'я оговтується від пережитих жахів, і найбільше мріють про перемогу над рашистами, щоби не гинули діти, жінки та українські мужні воїни. Повертатися до рідної Бучі родина поки що не планує:

Будинок цілий, але морально я ще не готова. Я не уявляю, як зможу там жити, ходити тими вулицями, знаючи, що на майданчику, де грають мої діти, палили дітей, біля нашого паркану теж були спалені люди: дорослі та діти.

Нагадаємо, що в Бучі п'ятеро російських окупантів зґвалтували 14-річну дівчину, і вона завагітніла.


Читати "Моя Київщина" у Facebook