#

Мені би в Конго: на Київщині затримали військового кадровика на хабарі (ФОТО)

05.06.2018 07:47
Мені би в Конго: на Київщині затримали військового кадровика  на хабарі (ФОТО)

Учора, 4 травня, був затриманий військовослужбовець кадрового центру ЗСУ, який вимагав 25 000 гривень від військового за включення до миротворчої місії в Конго

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис речника Генеральної прокуратури Андрія Лисенко.

Затримання проводилось спільно із слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області за оперативного супроводження Управління захисту економіки у м. Києві Департаменту захисту економіки Нацполіції України в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Установлено, що ця службова особа у травні 2018 року вимагала від громадянина України неправомірну вигоду в розмірі 25 000 гривень за призов на військову службу та включення його до складу підрозділів Збройних Сил України в Українському миротворчому контингенті в Демократичній Республіці Конго.

Суму неправомірної вигоди хабарник отримав двома частинами, а саме: 01.06.2018 – у розмірі 2 500 грн. та 04.06.2018 – у розмірі 22 500 грн., що задокументовано під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Неправомірну вигоду у затриманого вилучено.

На даний час затриманому готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, клопотання до суду про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та про відсторонення останнього від займаної посади.

Довідково: 
• ч. 3 ст. 368 КК України, "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди"

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: