#

Мер Броварів зустрівся з представником Укрзалізниці для обговорення нового маршруту до Києва (ФОТО)

31.03.2021 19:15
Мер Броварів зустрівся з представником Укрзалізниці для обговорення нового маршруту до Києва (ФОТО)
Фото з місця події

У понеділок, 29 березня, у місті Бровари відбулася зустріч міського голови Ігоря Сапожка з виконавчим директором регіональної філії "Південно-Західна залізниця" Артемом Мироновичем для обговорення впровадження нового маршруту електропотяга "Київ-Бровари-Київ"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням сторінку "Броварська міська рада" у Facebook.

Зустріч відбувалась на залізничному вокзалі Броварів, де керівництво регіональної філії представило модернізований на ПрАТ "Київський електровагоноремонтний завод" електропотяг, що має з’єднати місто із столицею. Це пілотний проект та дещо новий формат перевезень, який вже опрацьовується в декількох містах  області.

Наразі для Укрзалізниці є важливим діалог з місцевою владою, оскільки спочатку електропоїзд буде курсувати в тестовому режимі від вокзалу в Броварах. Проте актуальними залишається питання будівництва нової пасажирської платформи, адже насамперед для броварчан велике значення має зручне розташування  станція повинна знаходитися в пішій доступності.

Також сторонам необхідно вирішити питання компенсації за перевезення пільгових категорій населення.

Міський голова Ігор Сапожко наголосив, що маршрут та графік руху електрички  мають бути узгоджені з броварчанами та доручив відповідним службам найближчим часом організувати й провести публічне обговорення проекту.

Нагадаємо, що 21 квітня цього року влада Броварської громади має намір провести конкурси на надання права підприємцям  розмістити об’єкти торгівлі в парку "Перемога" та сквері "Юність".

May be an image of одна або кілька осіб, люди стоять та у приміщенні

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: