#

Мешканці Білогородки проти будівництва ферми біля річки Ірпінь (ВІДЕО)

22.09.2019 06:41
Мешканці Білогородки проти будівництва ферми біля річки Ірпінь (ВІДЕО)
Річка Ірпінь

Жителі села Білогородка Києво-Святошинського району побоюються будівництва ферми в заплаві річки Ірпінь, на їх думку, відходи від тваринництва можуть опинитися у водоймі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ТСН".

Тому мешканці зібралися поговорити з власником будівництва. Той був налаштований недоброзичливо. "Людина найняла тітушок, які оточили одного із сусідів, погрожували йому, плювали в обличчя, провокували", — розповів журналістам житель села Михайло Данюк.

Білогородський сільський голова Максим Зуєв пояснив, що ділянка, де буде ферма — земельні паї. "Ця земельна ділянка має цільове призначення індивідуальне садівництво, яке допускає будівництво садового будиночка та інших господарських будівель та споруд", — говорить Зуєв.

Власник ділянки Октай Зія Ефендієв пообіцяв, що ніяких стоків у річку не буде, а овець і гусей, які раніше були на фермі, чоловіку довелося вивести через сварки з місцевими.

Також нагадаємо, що в місті Обухів планують побудувати новий житловий комплекс із об’єктами громадського призначення, але місцеві мешканці проти цього.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: