#

Мешканці Київської області заборгували за електроенергію майже 67 млн грн

13.11.2019 14:28
Мешканці Київської області заборгували за електроенергію майже 67 млн грн
Фото з мережі Інтернет

Ще до 1 січня поточного року мешканці Київщини заборгували за електроенергію 66,7 млн грн, через це більше 74 тис осель за законом може залишитися без світла

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на відділ комунікацій ПрАТ "Київобленерго".

Борг виник ще до запуску реформи на ринку електроенергії. Тоді сьогоднішній оператор системи розподілу Київобленерго виконував не тільки функцію розподілу електроенергії, але і її поставки-продажу. Уже у квитанціях за січень 2019 року заборгованість за минулі періоди не вказувалась, адже продавати електрику споживачам столичного регіону почала інша компанія – постачальник універсальних послуг.

"Здебільшого, суми заборгованостей невеликі: у 42 тисяч сімей борг до 200 грн, ще в 14,5 тисяч – від 200 до 500 грн. Але за законом навіть невеликий, на перший погляд, борг є підставою, аби клієнта від’єднали від електропостачання. Ми розуміємо, що бувають випадки, коли людина просто забула сплатити квитанцію або загубила її. Тому, аби не потрапити в неприємну ситуацію та не залишитись без світла, ми звертаємось до мешканців області, щоби вони уважно перевірили наявність заборгованості", - підкреслив Сергій Кавурко, комерційний директор Київобленерго.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

У разі несплати боргу компанія, відповідно до передбаченого законодавством порядку, повинна відключити боржників від електропостачання.

Повторне підключення може коштувати від 282 грн до 819 грн. І воно стане можливим тільки після оплати боргу й займе до п’яти днів.

Також нагадаємо, що через несправний лічильник, який жителька вчасно замінила, Київобленерго нарахувало жінці понад 90 тисяч гривень боргу та відключило її від електропстачання.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: