#

Мешканці села на Макарівщині власними силами побудували автобусну зупинку

06.03.2020 12:03
Мешканці села на Макарівщині власними силами побудували автобусну зупинку
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що жителі села Миколаївка Макарівського району власноруч зробили за місяць автобусну зупинку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Сьогодні".

Селяни розповіли, що роками просили облаштувати зупинку, однак в сільраді коштів не було. Тому, взялися самі. Збирали гроші на матеріали.

"Бабусі виймали м'яті дві гривні і давали. Це найдорожчі гроші. Один пенсіонер дав 50 гривень, потім порився в гаманці, подивився, що до пенсії вистачить, дав ще дві гривні", – бідкається мешканець Миколаївки Олександр Гусєв.

І так зібрали 8400 грн. І якщо раніше на зупинці була тільки стара лавочка, то тепер тут – нова лавочка і навіс. Очікувати автобус зараз затишно за будь-якої погоди, та ще й в компанії фігури ведмедика, який став справжнім символом зупинки.

"Старі люди приїжджають і обіймаються з цим ведмедем, я сам бачив", – каже житель Миколаївки Олександр Гусєв.

Щоб удосконалити своє творіння, жителі повісили ще дошку оголошень і розклад, за яким курсує автобус.

У сусідньому селі Северинівка жителі, надихнувшись прикладом Миколаївки, теж почали облаштовувати зупинку громадського транспорту. Люди відразу звернулися за допомогою не до сільської ради, а до сусідів. А ті – скинулися грошима.

"Тут чотири села об'єдналися, щоб допомогти людям повірити в себе і зробити красиву зупинку", – говорить житель села Колонщина Іван Сибіряков.

А ще – встановили контейнери для сортування сміття. Надихнувшись сусідським ведмедиком, теж прикрасили зупинку – совою, вороною і бобром. Їх вирізав з дерева односельчанин, у якого у дворі – ціла майстерня.

Також нагадаємо, що у фастівському мікрорайоні радгосп "Унавський" розпочалось будівництво нового футбольного поля зі штучним покриттям, а також на вулиці Фофанова будуть встановлені вуличні спортивні тренажери.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: