#

Мешканець Київщини організував виготовлення та збут зброї

04.03.2020 15:01
Мешканець Київщини організував виготовлення та збут зброї
Фото з місця події

Правоохоронні служби викрили осіб, причетних до збуту вогнепальної зброї на території Києва та Київської області, а також до її виготовлення шляхом переробки зі стріляючої холостими набоями та її бойові аналоги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

За інформацією слідства, виготовлення та збут зброї організував 55-річний мешканець Київської області. Її переробка здійснювалася у спеціально облаштованій майстерні, після чого бойову зброю збували за ціною від 500 до 1000 доларів США за одиницю.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці провели оперативні закупки, під час яких придбано два бойових пістолети, перероблені саморобним способом. У подальшому під час проведення ще однієї контрольованої закупки продавця затримали на збуті п’яти одиниць вогнепальної зброї.

Під час обшуків за місцем проживання та в помешканнях причетних осіб правоохоронці вилучили 23 пістолети, пістолет-кулемет, 2 гвинтівки, 6 гранат, 12 ножів та близько 900 боєприпасів.

Наразі у порядку ст. 208 КПК України затримано двох осіб, у тому числі організатора. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Слідчі та процесуальні дії тривають. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Також нагадаємо, що 3 березня правоохоронці виявили у 22-річного жителя Білоцерківського району вогнепальну зброю та боєприпаси.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: