#

Мешканець Переяслава-Хмельницького незаконно привласнив комунальні землі

29.07.2019 11:32
 Мешканець Переяслава-Хмельницького незаконно привласнив комунальні землі
Незаконно приватизована земля

Днями Переяслав-Хмельницький відділ місцевої прокуратури повернув до комунальної власності земельну ділянку, яку незаконно приватизували

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на прес-службу прокуратури Київської області.

Бориспільською місцевою прокуратурою виявлено порушення інтересів громади Переяслава-Хмельницького: незаконну приватизацію фізичною особою земельної ділянки площею майже 1,5 га в межах міста для ведення особистого селянського господарства.

Відтак, це порушувало право територіальної громади Переяслава-Хмельницького на використання земель комунальної форми власності для забезпечення потребами у здійсненні комплексної забудови та будівництва житла.

Реагуючи на виявлені порушення, Переяслав-Хмельницький відділ місцевої прокуратури подав позовну заяву. За результатами її розгляду міськрайонним судом позовні вимоги прокуратури задоволено та витребувано до комунальної власності вказану земельну ділянку.

Нагадаємо, що у Бориспільському районі прокуратурою було виявлено факт відчуження 30 га землі лісового фонду і в ході слідства з’ясувалось, що їх власник навіть не знав про факт наявності у себе такої ділянки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: