#

Ми врятували ліси навколо села Віта Поштова, - Михайло Бно-Айріян (ФОТО)

28.09.2019 17:12
 Ми врятували ліси навколо села Віта Поштова, - Михайло Бно-Айріян (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Голова КОДА Бно-Айріян у соціальних мережах розповів, що територію села Віта Поштова з 505 га хотіли збільшити до 1725 га, де 1000 га ліси

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Mykhailo Bno-Airiian" у Faсebook.

За словами голови Київської ОДА, територія села мала збільшитися з 505 га до 1725 га. З 1220 га земель близько 1000 га припадало на ліс, більше 100 га на територію Національній академії внутрішніх справ та 50 га на ДП "Антонов". При розробленні генерального плану Віти Поштової головний проєктант із невідомих причин не враховував державні інтереси, якими передбачено недопущення забудови на лісових територіях.

"Місцева громада звернулася до нас з проханням не допустити включення лісів у межі села, адже вони слугують легенями для Віти Поштової, Юрівки та прилеглих населених пунктів, - говорить Бно-Айріян. - Ще один цікавий факт. Ні  Національна академія внутрішніх справ, ні підприємство "Антонов" гадки не мали, що відбувається з їхнею землею. Сільська рада своє рішення ні з ким не погоджувала".

Далі Бно-Айріян зазначає, що після наради з представниками Держлісгоспу, НУБІП, МВС, ДП "Антонов", представниками структурних підрозділів обласної адміністрації та інших зацікавлених осіб, було зупинено затвердження нового генплану. В результаті цього сільська рада проголосувала за збільшення меж села не на 1200 га, а на 65 га.

"Я проти беззупинного вирубування лісів і хаотичної забудови передмістя столиці, - наголошує голова КОДА. - Наші діти мають право на кисень".

Також нагадаємо, що в селі Віта-Поштова Києво-Святошинського району відбулася урочиста церемонія відкриття та освячення нового придорожнього Уклінного хреста.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: