#

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти нардепа Дубінського

12.01.2021 09:50
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти нардепа Дубінського
Олександр Дубінський

Стало відомо, що Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи українців та чотирьох організацій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Валентини Коваленко у Faсebook.

Зауважується у дописі, що санкції накладено на осіб та організації, які входять до "пов’язаної з Росією мережі іноземного впливу" кола Андрія Деркача.

Держсекретар США Майк Помпео наголосив, що цих осіб було внесено до переліку через те, що вони прямо, чи опосередковано займались, спонсували, приховували, або іншим чином долучались до кампанії з іноземного впливу, намагаючись зашкодити американським виборам 2020 року.

Вони публічно виступали разом, або пов‘язували себе з Деркачем через координоване поширення та просування шахрайських чи необґрунтованих звинувачень, що стосувались політичного кандидата США, - говорить Помпео.

Також він зауважив, що  вони неодноразово виступали з публічними заявами, просуваючи зловмисний наратив, що посадовці США займались корупцією в Україні,

Щонайменше з 2019 року Деркач та пов‘язані з ним особи використовували американські ЗМІ, базовані в США соцмедійні платформи та впливових осіб США для того, щоб поширювати оманливі та необґрунтовані звинувачення, що теперішні та колишні посадовці США займались корупцією, відмиванням коштів та незаконним політичним впливом в Україні, - заявили в Мінфіні США.

У санкційному переліку Олександр Дубінський, Дмитро Ковальчук, Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Антон Симоненко, Андрій Теліженко та Петро Журавель.

Нагадаємо, що політична сила "Пропозиція" вимагає від нардепа Дубінського вибачитися за те, що він поширив  неправдиву інформацію про них. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: