#

Міністр юстиції Малюська намагається взяти Межигір'я під особистий контроль

20.05.2020 15:10
Міністр юстиції Малюська намагається взяти Межигір'я під особистий контроль
Межигір’я

Стало відомо, що колишню резиденцію експрезидента України Віктора Януковича Межигір'я передали в управління ТОВ "Зручно", яке перебуває під особистим контролем міністра юстиції Дениса Малюськи

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Апостроф", це в блозі для видання "Цензор.нет" пише колишній начальник управління менеджменту активів АРМА (2018 - 2020 рр) Віталій Різник.

За словами Різника, Малюська, Сігідін і Павленко в ручному режимі і в обхід конкурсу призначили керуючою компанією ТОВ "Зручно", яка не відповідає вимогам до управителя такого комплексу. Детально схему, як домовлялися чиновники під час вибору керуючої компанії, висвітлював Telegram-канал "АРМА: мистецтво красти".

Замість відкритого конкурсу і наведення порядку в управлінні резиденцією колишнього президента, міністр бере справу в свої руки в ручному режимі, при схваленні співробітників ГПУ призначається керуюча компанія, яка обіцяє зробити з Межигір'я курорт", - пише Різник.

Різник підкреслює, що плани міністра і афілійованої до нього компанії щодо трансформації комплексу йдуть в розріз з законом і процедурою управління арештованим майном.

Завдання АРМА не просто управляти майном, а зберегти його до остаточного рішення суду. Категорично не можна починати перебудовувати, перекроювати і змінювати комплекс, вносити зміни на свій розсуд заради зростання прибутковості, передавати права власності - Межигір'я не конфісковано, воно було заарештовано, - підкреслює Різник.

АРМА створено в 2015 році, основними завданнями агентства є розпорядження арештованим майном, а також передача його у тимчасове управління третім компанія, щоб поки на майно накладено арешт до рішення суду, воно не втратило цінності і не було завдано збитків власникам.

Нагадаємо, що 28 жовтня Агентство з розшуку та менеджменту активів, одержаних від корупційних та інших злочинів, заявило про зникнення масиву документів, зокрема й на Межигір’я.

Читати "Моя Київщина" у Telegram